sport bij de kleuters

juf Stephanie De Craene (stephanie.de.craene@vbs-bijenkorf.be)

Op onze school wordt er gewerkt met het programma van bodymap. Het is belangrijk dat we de kinderen heel veel bewegingservaringen laten opdoen.

De leeftijd van 0 tot 8 jaar is een heel belangrijke ontwikkelingsperiode. Het is dus ook van groot belang dat we onze kinderen tijdens deze periode een heel rijke stimulerende omgeving aanbieden.

De missie van bodymap is om iedereen te sensibiliseren over het belang van spelen en bewegen voor de ontwikkeling van kinderen. Op school bieden we heel wat ‘bodymapmomenten’ aan, maar we maakten ook bewegingsfilmpjes die jullie thuis kunnen uitvoeren.

Vanaf nu zijn de bewegingsfilmpjes i.v.m. bodymap te vinden op de nieuwe bewegingsblog

Door het opstarten van een nieuwe bewegingsblog zijn de bewegingsfilmpjes wat later dan gepland, maar vanaf nu kunnen jullie er samen met jullie sloebers helemaal invliegen.

De bedoeling is dat jullie ‘de beweging van de maand’een aantal keer inoefenen met jullie kleuter. Vooral door veel te herhalen zullen de kinderen nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

De kleutertjes maakten reeds kennis met de bodymappersonages Fit, Kwiek en Kwik en waren alvast heel enthousiast!

Hier een overzicht wanneer er nieuwe bewegingsfilmpjes op de bewegingsblog komen. We maken een inhaalbeweging:

• 18 oktober – filmpje van september
  • 1 november – filmpje van oktober
  • 15 november – filmpje van november
  • Vanaf december zitten we op schema en mogen jullie in het begin van elke maand een nieuw filmpje verwachten.

Alvast veel ‘beweegplezier’ gewenst,

de kleuterjuffen, juf Stephanie, juf Vera, juf Petra en juf Sofie Thoen